Het oog van Godot

Tijdens de Cultuurnacht 2018 presenteren wij trots, samen met dansgezelschap de Stilte, de voorstelling ‘Het Oog van Godot’. Het theaterspektakel is op vrijdag 26 januari zeven keer te zien in de Grote Kerk in Breda.

Met het getoonde en bekeken lichaam als uitgangspunt ontmoeten dansers van de Stilte en spelers van Tiuri elkaar in de beeldtaal van dans en non-verbaal theater. Zien en gezien worden, dat is het thema van deze spectaculaire productie. Tussen verwijzingen naar scheppingsverhaal en laatste avondmaal is het zaak ogen en oren de kost te geven!

Een unieke samenwerking

Het Oog van Godot biedt niet alleen een podium voor dansers en spelers van Tiuri en de Stilte, maar ook voor het orgel van Aart Bergwerff, de zang van Capella Breda en de saxofoon van Paul van Kemenade. Vanuit een concept van Jack Timmermans van de Stilte geven Einstein Design, Afterlight, VibeVision, Czakon en Rianne de Witte vorm aan toneelbeeld en kostuums.

Cultuurnacht

De Cultuurnacht Breda is sinds 2009 een jaarlijks terugkerend evenement waarbij cultuurinstellingen in Breda de deuren openzetten. In 2017 bezochten ruim 7.500 mensen op 50 locaties producties van 55 instellingen.

Dansgezelschap de Stilte

Dansgezelschap de Stilte richt zich speciaal op het ontwikkelen en uitvoeren van producties voor kinderen en danst honderden voorstellingen per jaar. Sinds de oprichting in 1994 groeide het gezelschap uit tot de best bezochte jeugdtheaterproducent van Nederland. Meerdere keren is de Stilte uitgeroepen tot het meest internationaal bereisde dansgezelschap van het land.

Het Oog van Godot wordt mede mogelijk gemaakt door het ABN Amro Cultuurfonds, Gemeente Breda, VSB, NSGK, Grez Mahie en Stichting Vrienden Podiumkunsten Breda.

Klik hier voor meer informatie over de Cultuurnacht Breda en de kaartverkoop