Theaterwerkplaats Tiuri produceert theaterproducties en organiseert theateractiviteiten voor verschillende leeftijdsgroepen in de werkplaats én op externe locaties.

Wat we doen

Dagbesteding
In onze theaterwerkplaats leiden we deelnemers, (mensen vanaf 18 jaar met een (cognitieve) beperking), op tot theatermaker. Deelnemers leren acteren, dansen, bewegen, en krijgen inzicht in hoe een voorstelling wordt gemaakt. De werkplaats biedt werk- en stageplaatsen voor mensen met een beperking. De deelnemers kunnen minimaal 3, maximaal 5 dagen per week in de theaterwerkplaats in Breda of in Roosendaal terecht.
Wil je weten hoe en wat we precies in de dagbesteding doen? Neem dan een kijkje in de Tiuriwijzer

Vrijetijdsgroep “Rafels” op zaterdag
Op zaterdag oefent de vrijetijdsgroep. Deze groep werkt jaarlijks van september tot half maart op zaterdag van 10.30-13.30 uur aan een voorstelling. De spelers (leeftijd vanaf 16 jaar) hebben elk hun eigen inbreng in het repetitieproces. Wie zich wil aanmelden voor deze groep, komt eerst op proef. Dan kijken we of het klikt. Er zijn ongeveer 25 bijeenkomsten (waaronder een repetitieweekend) en het kost € 250,-

Zomerweken
Zowel in Breda als in Roosendaal vinden gedurende zes weken in de vakantie de zomerweken plaats. Elke week wordt er kennis gemaakt met één bepaald theaterthema. Bijvoorbeeld: straattheater, muziek, clownerie, film, circus, maskers, kleding enz. De thema’s wisselen elke zomer. Aan de zomerweken kan iedereen vanaf 15 jaar met een (cognitieve) beperking meedoen. Er wordt samengewerkt met de vaste spelers van Theaterwerkplaats Tiuri. Deelname aan een week kost € 200,-.
Klik hier voor meer informatie.

Theaterworkshops
Een theaterworkshop kan naar eigen wensen worden vormgegeven. Bijvoorbeeld in het kader van teambuilding of een verjaardag. Voor een workshop geldt een minimaal aantal van zes deelnemers. De kosten zijn in overleg.

Kunsteducatieprojecten voor het (speciaal) onderwijs
Sinds 2010 gaat Tiuri regelmatig bijzondere samenwerkingsprojecten aan met diverse groepen uit het onderwijs. Dit varieert van een serie lessen die scholieren of studenten samen met onze spelers volgen in de werkplaats, tot korte ontmoetingen waarbij gezamenlijk in een dag of middag gewerkt wordt rondom een thema.
Naast de respectvolle en soms ontroerende ontmoetingen die dit oplevert, willen we op deze wijze een bijdrage leveren aan een positieve beeldvorming in de samenleving van de talenten van mensen met een beperking.

Festivals en manifestaties
In oktober 2008 bestond Theaterwerkplaats Tiuri vijf jaar en werd het eerste Theaterfestival Ongekend Talent georganiseerd. Gedurende drie dagen speelden vergelijkbare theatergroepen uit alle hoeken van het land de sterren van de hemel. Uit deze uitwisseling is een landelijk platform voor theater met mensen met een beperking ontstaan, de VOT, Vereniging Ongekend Talent.
Tiuri presenteert zich ook regelmatig tijdens de Cultuurnacht in Breda. Tiuri wordt gewaardeerd door het publiek. Dit bleek nogmaals uit het behalen van de derde plaats in de Accendium Publieksprijs in 2012.
Verder heeft Tiuri zich al regelmatig laten zien bij de KAM (Kulturele Amateurmanifestatie) en bij het TFB (Theaterfestival Breda).
Ook op de Culturele manifestatie in Roosendaal presenteerde Tiuri zich al verschillende malen.

Daarnaast werkt Tiuri samen met andere theaterinitiatieven en projecten en met verwante (zorg)instellingen.