Cultuurnacht Breda

De Cultuurnacht in Breda is weer achter de rug. Met de spelers kijken we terug op een geslaagde nacht!

De Cultuurnacht met de voorstellingen NACHTTALENT en KIJK!

Geschreven door Nandi van Dieren, speler van beide voorstellingen

Ik vind het superleuk om met de cultuurnacht werken. Ik heb met twee voorstellingen opgetreden en totaal 8 keer gespeeld. Met de groep van Anneleen, Nachttalent en de groep van Maaike met de voorstelling KIJK. Ik ben trots op mezelf dat ik heb meegedaan. Ik heb heel goed geschakeld tussen de voorstellingen door. Ik kreeg op een gegeven moment wel pijn aan mijn voeten maar ik heb doorgewerkt. Ik vond het leuk dat er kinderen mee deden met de voorstelling en meekeken bij NACHTTALENT. Ik heb het kistje aan de kinderen gegeven ze deden goed mee en ik ben erg trots op de kinderen. Ik vond het leuk dat jullie er waren, super gezellig. Ik wil ook nog graag de kindercultuurnacht burgemeester bedanken voor het meekijken, jij bent altijd welkom bij Tiuri.

Maaike wil ik ook graag bedanken ik heb heel veel van jou geleerd en je hebt het goed uitgelegd, de dans en ook het droomgedicht. Dat was heel mooi.
Anneleen ook bedankt voor dat je me alles geleerd hebt voor Nachttalent en dat je me geholpen hebt met de teksten.
De Cultuurnacht met de voorstelling KIJK!

Geschreven door speler Margriet Jacobs

Samen met Maaike Ebben hebben we een voorstelling gemaakt. We hebben gewerkt vanuit onze gevoelens. Met Maaike werken is goed gegaan. Ze is een goede choreograaf ze danst heel mooi met haar hele lijf en dat heeft ze ons ook geleerd.

De voorstelling heette KIJK. We moesten kijken met onze ogen naar het publiek en het publiek keek naar ons, ze zaten aan alle kanten om ons heen. Het dansen vond ik niet moeilijk maar het acteren er om heen soms wel. Ik heb een duet gedanst met Werner, dat was erg fijn, hij gaf me een fijn gevoel tijdens het dansen en dat zag er mooi uit. Ik heb met fijne gevoelens aan de voorstelling gewerkt. Ik vond het heel apart dat we dit jaar twee verschillende voorstellingen hadden. Volgende keer wil ik liever met de hele groep weer iets doen.

De Cultuurnacht met de voorstelling NACHTTALENT!

Geschreven door speler Johan Machielse

Het stuk ging over dat we geen talent meer hadden. En dat de nachtwakers kwamen om dit te stelen voor geld. Er was ook een kistje waar lichtjes in zaten. Zolang je een lampje had, had je talent. Uiteindelijk wilde de nachtwakers het talent niet meer stelen.
Het koste wat moeite en we hebben veel gerepeteerd met Anneleen, en vaak moest er iets opnieuw tijdens de repetities. De reactie van het publiek vond ik mooi om te zien. Ik vond het speciaal om voor kinderen te spelen, ze praatte terug en dat was knap van ze dat ze dat durfde.
De Cultuurnacht met de voorstellingen NACHTTALENT en KIJK!

Geschreven door toeschouwer Evelien Snoeren

Ik vond het stuk van de kindercultuurnacht leuk, ze konden het mooi uitspelen, en reageerden goed op elkaar. Ze zaten goed in hun rol. Het stuk van de nachtwakers vond ik super!

De dansvoorstelling vond ik mooi afgemaakt, ook de dansen van de acteurs waren goed afgemaakt. De muziek van de dansen kwam mooi overeen. Ik vond soms de telling raar. Ze danste goed in de maat. Top gespeeld, super goed gespeeld allemaal.
Ze mogen allemaal nog een keer spelen, goed gedaan TOI TOI TOI.