Presentatie handboek “Display your abilities”

Op donderdag 16 maart presenteren de theaterwerkplaatsen uit Italië en Portugal, in samenwerking met Theaterwerkplaats Tiuri, de resultaten van het onderzoek naar de leiderskwaliteiten van mensen met een beperking en de mogelijkheid om hen op te leiden tot docent.

Op initiatief van een zorg- en onderzoeksinstelling uit Italië, is dit onderzoek twee jaar geleden gestart onder de naam “Display your abilities”.  Theaterwerkplaats Tiuri uit Breda heeft hierin geparticipeerd samen met collega-werkplaatsen uit Portugal en Spanje. Samen hebben we een lessenreeks van tien lessen ontwikkeld om onze spelers te leren hoe ze voor een groep jongeren kunnen staan en les geven. Vervolgens zijn deze lessen in Italië, Spanje, Portugal en in Breda getest met de doelgroep, waarbij mensen met een beperking zelf voor de groep stonden en ervaring op hebben gedaan. De lessen zijn geëvalueerd en aangepast en nu na twee jaar zijn we trots het eindresultaat te kunnen presenteren aan de wereld!

Uniek in Europa

Op 16 maart presenteren we de resultaten van dit onderzoek in de vorm van een handboek. Op de dag zelf komen verschillende sprekers aan het woord waaronder de deelnemers uit Portugal en een docent uit het VMBO, die het belang van samenwerking tussen deze twee doelgroepen zal benadrukken. Met het handboek willen we de opgedane kennis en ervaring graag delen. Het handboek dat na twee jaar tot stand is gekomen levert een schat aan informatie voor andere organisaties in het zorg- en onderwijsveld. De lessenreeks die mensen met een beperking opleidt tot Co-leaders, die samen met een Leader (dramadocent) les kunnen geven aan scholieren in het voortgezet onderwijs, is uniek in Europa voor zover wij weten!

 

Kijk voor meer informatie op de website: www.displayourability.eu