Tiuri geeft dansworkshop bij Fontys

Zondag 30 september reisden onze spelers Mitchell en Margriet, samen met Bas, Ine en Rachel af naar de Fontys dansacademie in Tilburg, waar de KICK OFF 2018 plaatsvond. Een jaarlijks festival waar dansend Brabant komt zien, ervaren en genieten van dans. Onder meer door voorstellingen, workshops en gesprekken samen met amateurdansers, docenten en verschillende makers.

Inclusiedansworkshop

Bijzonder aan deze dag was het samenkomen van uiteenlopende talenten: jong en oud, professioneel en amateur. Mitchell: “Er was veel talent te zien. Er werd gedanst in allerlei stijlen en op verschillende soorten muziek, door  dansers met ieder zijn eigen kwaliteiten.” Gedurende de dag werden er workshops gegeven in o.a. modern-jazz, modern en urban.  Mitchell, Margriet en Rachel gaven namens Tiuri een inclusiedansworkshop. Centraal stond het ontmoeten van elkaar in de ruimte en in beweging. Na een swingende opwarming werd gespeeld met afstand en contact in verschillende groepssamenstellingen, soms in een duet, soms met zijn allen en soms alleen. Margriet: “Het was leuk om met nieuwe mensen te dansen en nieuwe dingen te ontdekken.” Het was mooi om te merken hoe iedereen zich openstelde voor elkaar. Mitchell: “De sfeer was eerst wat gespannen, maar als snel ontspande iedereen. We hebben veel plezier gehad.”

Daverend applaus

Na een geslaagde workshop mochten Mitchell en Margriet optreden tijdens het open podium. Ze kregen een overweldigend applaus van het publiek. De presentator complimenteerde Mitchell en Margriet dat ze met zoveel overgave en passie dansten, dat ze in staat waren geweest de hele sfeer in de zaal te veranderen met hun prachtige duet.

De dag werd afgesloten met een solo gedanst door Margriet, op een zogenaamd danspuntje. Een ronde, gekleurde cirkel waar op gedanst mocht worden. Deze solo is gefilmd en zal binnenkort te zien zijn in de Aftermovie van de Kick Off! Dus houd de facebookpagina in de gaten!

Op de foto: Mitchell links van de groep en Margriet geheel rechts.