leer anneleen kennen

Senior Theatermaker & Artistiekeling

“Ik ben erg blij dat ik al een lange tijd bij Tiuri rondloop. Vaak zeg ik tegen de spelers dat ze het mooiste beroep van de wereld hebben: acteur… Maar stiekem is mijn beroep ook het mooiste beroep van de wereld.”

Anneleen is 32 jaar en ze werkt 3 dagen in de week bij Tiuri als Senior Theatermaker. Haar doel? Een lach brengen op het gezicht van spelers en publiek. Op dit moment is ze druk bezig met de regie van onze jubileumvoorstelling Tiuri vs. Tiuri die te zien is op 28 en 29 februari 2020 in De Kring (kaarten via www.dekringroosendaal.nl).

Voordat ze onderdeel werd van de Tiuri familie heeft ze verschillende studies gevolgd. In 2012 studeerde ze af van de opleiding Creatieve Therapie richting dramatherapie aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Nadat een krantenartikel over de voorstelling Zicht de aandacht van haar moeder had getrokken, besloot Anneleen om een open sollicitatie te sturen naar Tiuri. En daar zijn wij haar, en haar moeder, tot op de dag van vandaag dankbaar voor! Al vele mooie voorstellingen zijn voortgekomen uit het creatieve brein van Anneleen. Zelf kijkt ze met het meeste plezier terug op de voorstellingen Ik ben Stijn (2014) en Side Show Sjiek (2014).

In haar vrije tijd geniet ze vooral van de tijd die ze spendeert met haar man en zoontje, maar 1 avond in de week heeft ze helemaal voor zichzelf. 1x raden waar die aan besteed wordt… juist! Theater! Dit jaar heeft ze zich bij musical vereniging De Josjes uit Etten-Leur gevoegd. Daar mag ze de rol van gardist en hoer vervullen in de musical De 3 Musketiers. Leuk detail: voor de rol van gardist krijgt ze op dit moment echte schermles. De musical is te zien op 20 en 21 maart in de Nieuwe Nobelaer.