Zomerweken

In de zomerweken stelt Tiuri de werkplaatsen open voor inschrijving van buitenaf.

Doelstelling zomerweken

Mensen met een beperking kunnen tijdens de zomerweken kennis maken met de activiteiten van de theaterwerkplaats. Ook is het een mogelijkheid om te onderzoeken of het werken bij Tiuri een optie is voor de toekomst.

We richten ons op:

  • scholieren uit het speciaal onderwijs; de zomerweken zijn geschikt voor jeugdigen vanaf 14 jaar.
  • mensen die (nog niet) in aanmerking komen voor permanente deelname aan de theaterwerkplaats.

Programma 2019 

Roosendaal
15 tm 19 juli Zomerweek 1 Flamenco Inclusivo
22 tm 26 juli Zomerweek 2 Décor en kleding
5 tm 9 aug Zomerweek 3 CircusKunst
12 tm 16 aug Zomerweek 4 Muziek

Breda
15 tm 19 juli Zomerweek 1 Décor en kleding
22 tm 26 juli Zomerweek 2 Flamenco Inclusivo
5 tm 9 aug Zomerweek 3 Muziek
12 tm 16 aug Zomerweek 4 CircusKunst

Thema informatie

Flamenco Inclusivo
Deze week wanen we ons in Spaanse sferen! We krijgen de hele week workshops van Carmen Buitenhuis van Flamenco Bienale. Ze is gespecialiseerd in Flamenco-dans. Dat wordt een hete week! Ai ai ai ai! Trek je danskleren maar aan! Ole! www.flamencobiennale.nl

Decor en Kleding
Deze week werken we eens een keertje andersom, eerst bepalen we onze kleding en decor en vanuit daar maken we de presentatie. Tom (decor www.paprikachips.com) en Marcha komen workshops geven. En het leuke is, dat ze ook mede-verantwoordelijk zijn voor het decor van de voorstelling Tiuri vs. Tiuri.

CircusKunst
Een aantal jaar geleden was de Circus-week, voor onze speler Kevin het moment dat hij zijn jongleer talent ontdekte. We willen daarom dit jaar weer eens gaan kijken of er nog meer talenten te ontdekken zijn in het Circus. We krijgen workshops van Jeroen, hij is docent en intieatiefnemer van Circuskunst (www.circuskunst.nl
)

Muziek
Onze eigen Vincent (docent in Roosendaal) gaat met de spelers de hele week swingen met muziek. In de breedste zin van het woord! Neem je instrumenten mee en smeer je keel.

Presentatie
Presentaties van de themaweken worden gehouden om 14.00 uur op vrijdagmiddag.

Kosten en inschrijving

Kosten: € 200,- per week* (2019)

Inschrijven voor de zomerweken kan per thema, inschrijven voor meerdere thema’s is ook mogelijk. Externe spelers kunnen zich aanmelden voor alle thema gerelateerde zomerweken, chillweken zijn exclusief toegankelijk voor de spelers van Tiuri.

Inschrijven kan via ons contactformulier.

Meer info

Voor vragen over de zomerweken kunt u contact opnemen met de werkplaats in Breda (076 572 92 22) of Roosendaal (0165 326 041) of per mail (info@theatertiuri.nl).

* Voor jongeren tot 18 jaar uit gezinnen die minder draagkrachtig zijn, is er het Jeugdcultuurfonds. Hierop kan door een tussenpersoon (bv. de leerkracht van school, de (school)arts, een (jeugd)hulpverlener of maatschappelijk werker) een beroep gedaan worden. Zie voor meer informatie www.jeugdcultuurfonds.nl