Wat eraan vooraf ging

Op het gebied van zorg was er begin 2000 voor mensen met een (verstandelijke) beperking al veel in beweging gekomen, maar Theo Frentrop was ervan overtuigd dat er in de cultuursector (theater) nog een slag viel te maken. Vanuit zijn overtuiging dat mensen met een beperking ontwikkelbaar talent hebben maakte hij zijn ambitie waar en begon een theaterwerkplaats.

In oktober 2003 is Theaterwerkplaats Tiuri in Breda officieel gestart met het aanbieden van theateractiviteiten aan mensen met een verstandelijke beperking. Sindsdien is Tiuri uitgegroeid tot een bijzondere en succesvolle organisatie die een brede waaier aan theateractiviteiten organiseert. Dit gebeurt onder leiding van professioneel geschoolde theatermakers, artiestenbegeleiders en docenten. In 2009 is een tweede vestiging geopend in Roosendaal.

Over de naam Tiuri

Tiuri, een jonge ridder, is de held in het bekende boek van Tonke Dragt “De brief voor de koning” (1962). Tiuri krijgt in de nacht voor hij tot ridder zal worden geslagen een geheime opdracht: hij moet een brief brengen naar de koning van het naburige land. Een uiterst belangrijke brief, die beslist niet in handen mag vallen van de gevaarlijke Rode Ruiters! Hij stapt in een avontuur waarin hij gaandeweg zijn eigen talenten ontdekt.

Bij Theaterwerkplaats Tiuri nemen we je ook mee op avontuur. Je leert al doende jouw verborgen talenten te ontdekken. En trots te zijn op alle spannende uitdagingen die je hier aan gaat en de overwinningen die je door je eigen daden kunt bereiken!

‘De brief voor de koning’ van Tonke Dragt is bekroond: Griffel der Griffels (2004), Kinderboek van het Jaar (1963)