Leer Esther kennen

Theatermaker

“Mijn dag bij Tiuri is veruit de fijnste dag in mijn werkweek. Als ik de spelers zie, voelt het meteen als thuiskomen. Tiuri is een warm bad.”

Elke donderdag is Esther bij Tiuri Breda te vinden. “Veruit de fijnste dag in mijn werkweek”, aldus Esther. Als ze bij Tiuri komt voelt het voor haar als thuiskomen, een warm bad.

In haar werk als theatermaker gaat ze altijd uit van de mensen met wie ze werkt. Of dit nu ex-verslaafden, hangjongeren, MBO’ers of spelers van Tiuri zijn, zij en de verhalen die ze met zich meedragen vormen Esther haar vertrekpunt. Best heel spannend want van te voren weet ze dus eigenlijk nooit waar een voorstelling over zal gaan of welke thema’s zich zullen aandienen.

Na de Theateracademie, heeft Esther al op veel uiteenlopende plekken gewerkt. Ze vindt het fijn om korte, maar intensieve, projecten te doen waarbij ze helemaal een andere wereld in kan duiken. Het liefst een wereld die zo ver mogelijk afstaat van haar eigen veilige bubbel. De wereld leert ze op die manier via theater steeds beter begrijpen. 

Theaterwerkplaats Tiuri is in het bovenstaande een hele bijzondere plek. De groep spelers waarmee ze mag werken noemt ze de meest oprechte en transparante mensen met wie ze ooit heeft gewerkt. Er is geen sprake van oordeel, ze zijn enorm puur, gevoelig en dat zijn bij uitstek de elementen die je nodig hebt om theater te maken. Elke week leert ze weer wat bij over hoe je ook naar de wereld kunt kijken.

Veel rappen over liefde, tot intens bewegen, diepe gesprekken en keihard lachen – Gotta love the job.

speellijst

Noteer in je agenda!

hubclub

DATUM: 4 december 2020
TIJD: 19:30u

LOCATIE: Stadstheater Arnhem

speellijst

Noteer in je agenda!

Hubclub

DATUM: 4 december 2020
TIJD: 19:30u

LOCATIE: Stadstheater Arnhem

Hubclub

DATUM: 19 januari 2021
TIJD: 19:30u

LOCATIE: Zuiderstrandtheater, Den Haag

Tiuri festival

DATUM: 3, 4 en 5 juni 2021
TIJD: nader te bepalen

LOCATIE: nader te bepalen

Van ongekend naar erkend talent!
Theaterwerkplaats Tiuri

Locatie Breda
Speelhuislaan 153
4815 CD Breda
T: 0765729222
M: info@theatertiuri.nl

Locatie Roosendaal
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T: 0765729222
M: info@theatertiuri.nl

Volg ons!
Theaterwerkplaats Tiuri wordt ondermeer ondersteund door de volgende organisaties: