Leer Rachel kennen

Dans docent

“Bij Tiuri werd ik direct geraakt door de spelers. Hun creativiteit, sensitiviteit en het vermogen om in het moment te zijn, zijn enorm bijzonder.”

Favoriete voorstelling: ¡Kick- Pluck – Planta – Tacón – Tap- Clap- Clack! (een samenwerking van Flamenco Biennale Nederland & Slagwerk Den Haag)

Rachel is elke dinsdag bij Tiuri Breda te vinden. We noemen het hier ook wel de “Dinsdag Dansdag”. Tijdens haar lessen gaat ze samen met de spelers op zoek naar verschillende bewegingsmogelijkheden en manieren om het lichaam te laten spreken. Naast deze vaste dinsdag, houdt Rachel zich ook bezig met het maken van voorstellingen en/of korte choreografieën. De eerste choreografie die ze voor Tiuri gemaakt heeft was een duet in samenwerking met Mitchell en Margriet genaamd ‘plusminus’. Dit duet is inmiddels op veel verschillende plekken gedanst: een skatebaan, in de supermarkt, tijdens een congres, etc…

Al op hele jonge leeftijd wist Rachel dat ze iets met dans wilde doen. Op 12-jarige leeftijd besloot ze auditie te doen voor de Havo voor Muziek en Dans, de vooropleiding voor de dansacademie. Jarenlang volgde ze daar naast theorievakken, elke dag danslessen in verschillende stijlen (van ballet tot hip-hop). Na het afronden van deze opleiding studeerde ze verder aan de opleiding Docent Dans op Codarts. Waar ze niet alleen meer leerde over verschillende dansstijlen, maar ook over het overdragen van deze stijlen en het samenwerken met verschillende doelgroepen.

Tijdens haar stage bij een professioneel inclusiedansgezelschap werd ze geraakt door de sensitiviteit van onze doelgroep en het vermogen om in het moment te zijn. Dat creatieve talent dat daar was, dat is waar ze meer mee wilde werken. Zo kwam ze terecht bij Theaterwerkplaats Tiuri voor een stage, waarna ze besloot te solliciteren. Sindsdien is ze hier wekelijks te vinden. Naast haar werk bij Tiuri is geeft Rachel workshops in het onderwijs en danst ze in voorstellingen of op evenementen.

In haar vrije tijd gaat ze graag naar live muziek concertjes toe. Salsafeestjes vindt ze ook enorm leuk, even alles eruit dansen. Ook is Rachel te vinden in de keuken met vrienden! Of natuurlijk aan tafel om alles lekker op te eten 😉

speellijst

Noteer in je agenda!

hubclub

DATUM: 4 december 2020
TIJD: 19:30u

LOCATIE: Stadstheater Arnhem

speellijst

Noteer in je agenda!

Hubclub

DATUM: 4 december 2020
TIJD: 19:30u

LOCATIE: Stadstheater Arnhem

Hubclub

DATUM: 19 januari 2021
TIJD: 19:30u

LOCATIE: Zuiderstrandtheater, Den Haag

Tiuri festival

DATUM: 3, 4 en 5 juni 2021
TIJD: nader te bepalen

LOCATIE: nader te bepalen

Van ongekend naar erkend talent!
Theaterwerkplaats Tiuri

Locatie Breda
Speelhuislaan 153
4815 CD Breda
T: 0765729222
M: info@theatertiuri.nl

Locatie Roosendaal
Kerkstraat 1
4701 HT Roosendaal
T: 0765729222
M: info@theatertiuri.nl

Volg ons!
Theaterwerkplaats Tiuri wordt ondermeer ondersteund door de volgende organisaties: